• EPS Golv
  • Karlskoga Skyddsprodukter
  • Original Måleri
  • Hagmans Tak
  • Colluseum Club
  • Autoexperten
  • Ullbrands Elektriska AB
  • Lasertech LSH AB

Heiche inför Avesta borta

När Avesta BK på tisdagskvällen möter HC Flyers, blir det en match med två lag som båda försöker ta sig till playoff. Flyers som ligger sist har sex poäng upp till playoff.

-Jag tror att vi behöver vinna fyra eller fem matcher, för att klara av det. Det är en tuff situation och vi tar en match i taget. Vi förbeder oss för vad som händer när serien är slut, både uppåt och neråt, säger Flyerstränaren Mikael Heiche.

 

Vad tror du på för matchbild mot Avesta?

-Jag har inte så bra koll på Avesta. Men jag skulle tänka mig det blir en ganska fartfylld match med två lag som är i behov av poäng. Jag tror båda kommer att ösa på framåt, och inte tänka så mycket på defensiven.

 

Både Avesta och Flyers kommer till matchen med stärkt självförtroende. Flyers vann en målrik match hemma mot Skedvi/Säter med 8-5. Mikael Heiche tycker att man vann rättvist, även om segern satt långt inne. Avgörandet kom i tredje perioden, när man vände 3-4, till vinst 8-5.

-Sett till över tre perioder tycker jag att vi är det bättre laget, och har ett bättre drag. Jag tycker att det vart onödigt jämt egentligen, och vi slarvade stundtals i försvarsspelet, som gör att SSIF hänger med i matchen.

 

Mikael Heiche har ett förflutet som både spelare och tränare i Bofors IK. Efter det att Adam Ignell fick lämna tränarposten, så kom han in i laget i december. När han fick förfrågan att träna Flyers, var valet lika självklart som enkelt.

-Ja det var det. Jag hade bland annat sett matchen mot Avesta, i Nobelhallen, och efter det kom förfrågan, och det var ett självklart val.

 

Vad var det första du försökte ändra på i spelet när du tillträdde?

-Jag ville ha mer energi i laget. Det syntes att alla inte drog åt samma håll, utan det spretade lite grann. Några var bakåtsträvare, och några drog framåt, så det vart liksom ingenting utav av det. Utan vi har jobbat med att få ihop gruppen, och jag tycker att vi är åt rätt håll, säger Mikael Heiche.

 

Flyers kommer till matchen med en sjukdom-, och skadefri trupp.

Kommentarer

Senaste från HC Flyers Play

Senaste match

x-x
Ons 29 Aug
19:00
Preseason
Matchlive