• EPS Golv
  • Karlskoga Skyddsprodukter
  • Original Måleri
  • Hagmans Tak
  • Colluseum Club
  • Autoexperten
  • Ullbrands Elektriska AB
  • Lasertech LSH AB
HC Flyers - Sunne IK

Tankar inför 2016-17

Efter succé- och debutsäsongen som resulterade i omedelbar uppflyttning till division 2, så har klubben, från samma stund som avancemanget blev klart, arbetat med förberedelserna inför kommande säsong. Det har nu blivit dags att summera föregående säsong – samt blicka framåt mot den kommande.

Vi inom styrelsen ställer höga krav på oss själva och varandra för att kontinuerligt uppnå bästa möjliga resultat i vårt arbete – och därigenom ge spelare och ledare inom föreningen optimala förutsättningar att leverera sportsliga resultat. Styrelsens primära fokus har initialt varit att sätta en stark och välstrukturerad organisation samt skapa förutsättningar för en ekonomi i balans – både på kort och lång sikt – snarare än att nå omedelbara framgångar på isen. Trots detta blev avancemanget till division 2 verklighet tack vare spelartruppens och ledarstabens otvivelaktiga kvalitet och utpräglade vinnarmentalitet. Att bibehålla samt vidareutveckla en stark organisation och god ekonomi är värden som vi även framledes kommer lägga största vikt vid, då vi anser dem som grundläggande för att möjliggöra fortsatt sportslig framgång.

Inom kort kommer styrelsen kalla till årsmöte, på vilket kommande säsongs styrelse ska beslutas i sin helhet. Ekonomiskt går vi in i säsongen 16-17 med ett ingående kapital på ca 190 000 kr, vilket med våra mått mätt är ett mycket bra ingångsvärde. Detta kapital kommer i första hand utgöra en ekonomisk buffert för föreningen – en välbehövlig trygghet då vi går in i ett skede där föreningens årsbudget sannolikt kommer närapå fördubblas.

Styrelsens målsättning för den kommande säsongen är att stabilisera föreningen ytterligare. Både – som tidigare nämnt – sett till struktur och ekonomi, men även vad gäller prestationerna på isen där vi har ambitionen att bli ett stabilt division 2-lag. Vidare kommer HC Flyers att fortsätta värna om breddidrotten, vilket är en central del av föreningens stadgar, genom att aktivt arbeta med att övertyga kommunen och andra aktörer inom karlskogahockeyn hur viktig denna aspekt faktiskt är för ishockeyn i Karlskoga. En viktig del i föreningens ambition att värna breddidrotten i kommunen är föryngringen av spelartruppen, ett område på vilket vi anser oss ligga i framkant då vi har sex spelare kontrakterade som fortfarande är juniorer. Mer information om detta, samt mycket annat, kommer sammanställas och kommuniceras på vår webbsida efter genomfört årsmöte.

Ordförande Anders Johansson ser bakåt och blickar framåt;

Jag vill först och främst ta tillfället i akt att tacka alla som stöttat HC Flyers på ett eller annat vis under den gångna säsongen. Att intresset för föreningen skulle bli så stort som det faktiskt blev, och dessutom långt utanför Karlskoga kommungränser, var en oväntad men tillika mycket rolig överraskning. Efter förra säsongens succé spänner vi nu bågen på nytt och siktar mot den kommande utmaningen som spel i division 2 kommer innebära. Målsättningen i närtid är att bli ett etablerat lag på division 2-nivå, och en av de strategiska nycklarna för att nå dit är att fortsätta satsa på yngre lovade förmågor som ska ta steget från junior- till seniornivå – och allra helst de som kommer från Karlskoga.

Föreningen har i dagsläget en organisation som jag vill påstå är division 1-mässig, vilket förstås är ett fantastiskt fundament att bygga vidare på. Ett av kvittona på detta är att vi redan under föreningens första verksamhetsår lyckats bygga upp en stabil ekonomi, vilket måste anses som en otrolig styrka och stor framgång. Vad gäller spelartruppen är det glädjande att se att så många från fjolårssäsongens spelartrupp valt att satsa vidare med föreningen i division 2, med allt vad det innebär i form av utökad barmarks- och isträning samt fler matcher. Ett antal spelare med Martin Bengtsson, Mattias Andersson och Sebastian Weidenhag i spetsen har dessutom ett genuint klubbhjärta från förr, vilket jag är övertygad om kommer prägla truppen, och inte minst de yngre spelarna, i ett positivt avseende. Att vi lyckats attrahera ett flertal juniorspelare som nu tillsammans med HC Flyers ska ta steget in i seniorhockeyn är också det mycket positivt. Liksom det faktum att vi fått in spets i form av Marcus Hero som har en gedigen meritlista, och att Alexander Holmberg väljer att satsa vidare med föreningen.

Utöver detta har vi även lyckats landa ett tillskott på tränarsidan i form av Adam Ignell. Adam är en modern tränare med hög ambition som jag är övertygad om att vi kommer få höra talas om på högre nivåer i framtiden.

Huvudtränare Adam Ignell om truppen, målsättningen och vad publiken kan förvänta sig i vinter;

Min första tid som huvudtränare för HC Flyers har bestått av att tillsammans med övriga styrande i föreningen sätta ihop en konkurrenskraftig spelartrupp inför kommande säsong. Jag har haft en presentation av mig själv för spelartruppen och har påbörjat individuella samtal med spelarna. För tillfället är jag mycket nöjd med den spelartrupp som står till förfogande, samtidigt som vi dessutom har ett par spelarförfrågningar ute som vi har goda förhoppningar om att landa under kommande vecka. HC Flyers kommer välrustade inför återkomsten till division 2. Grabbarna kör just nu tre gemensamma fyspass i veckan, och blir mer och mer redo att kliva på is. Ispremiären sker vecka 32 och vi har redan bokat in ett antal träningsmatcher, varav den första den 2 september  borta mot Filipstad i samband med oxhälja, vilket borde generera duktigt mycket publik. Övriga motståndare på försäsongen är Åmål, Arvika och Hammarö som det ser ut just nu.

Vi har inte satt någon specificerad målsättning för säsongen ännu, då lagbygget inte är helt färdigställt. Men vad som redan nu kan sägas är att vi självfallet ämnar att bli ett stabilt division 2-lag. Truppen har genomgått en föryngring från föregående säsong, och vi vill ge de yngre spelarna tid att etablera sig och komma till insikt med vad som krävs på seniornivå.

Jag som ledare känner att vi har något riktigt spännande på gång, och är övertygad om att HC Flyers kommer bli intressanta att följa under kommande säsong. Laget består av en bra mix av rutinerade spelare som fortfarande är i en bra ålder för att fortsätta utvecklas och spela många år till, kombinerat med yngre spelare som kommer in med stor hunger.

HC Flyers kommer spela en fartfylld ishockey med mycket puckinnehav – ett grundspel som ska vara tydligt för samtliga spelare. Vidare kommer frihet under ansvar tillämpas för att låta våra skickligare spelare få utrymme att göra det lilla extra och bjuda publiken i Nobelhallen på lite ögongodis.

 

Väl mött,
Sebastian Weidenhag, HC Flyers.

Spelartruppen just nu:

Sebastian Weidenhag
Martin Bengtsson
Daniel Hermansson
Rasmus Lindh Johansson
Alexander Svensson
Johannes Weidenhag 
Mattias Andersson
Casper Boox
Mårten Boox
Joakim Eriksson
Stefan Gustavsson
Marcus Haglund
William Hedlund
Alexander Holmberg
Eric Magnusson
Rasmus Nysten
Romeo Stutin
Anton Täpp
Peter Virtanen
Alexander Westberg
Daniel Wilhelmsson
Marcus Hero

Kommentarer

Senaste från HC Flyers Play

Senaste match

x-x
Ons 29 Aug
19:00
Preseason
Matchlive